GRATIS Sneakpreview!

Socrates op sneakers is  hét boek voor betere gesprekken door betere vragen. In de sneakpreview krijg je:


- De hele inleiding (pdf)

- De samenvatting van het boek (pdf)

- Luisterboek (samenvatting)
- De speelse sneakpreview die ik schreef voor Managementboek (pdf)

Je ontvangt ook onze Inspiratiemail 'OverDenken',
volgens velen 'de enige nieuwsbrief die ik ook écht lees'!

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

Ken je Elke's 2e boek al? Ook dat is inmiddels een regelrechte bestseller met 10.000 verkochte exemplaren! In 'En ze filosofeerden nog lang en gelukkig' kun je je denken trainen, uitdagen en prikkelen aan de hand van mooie, lieve, ontroerende, verrassende verhalen. 
Na 'Socrates op sneakers' is dit boek een speelse en leuke verdieping. 
In deze podcast (met Giel Beelen)  en deze podcast hoor je -naast een mooi gesprek- hoe Elke 2 van haar lievelingsverhalen uit het boek voorleest. 


Socrates op sneakers: feiten en cijfers

  • Meer dan 100.000 exemplaren verkocht binnen 2 jaar (na 1 jaar ruim 50.000)
  • Binnen 3 weken na verschijning ruim 10.000 stuks verkocht
  • Al bijna 2 jaar consequent in de Bestsellertop60
  • In april 2020 op nummer 1 in de Top 100 van Managementboek
  • Een jaar later op nummer 2 in diezelfde Top 100
  • Winnaar 'Boek van het jaar 2021' Orde van Organisatieadviseurs
  • Genomineerd 'Beste Spirituele Boek 2021', te zien op TV bij Jacobine op 2
  • Vertalingen: Engels, Duits, Spaans, Arabisch, Chinees, Koreaans

Hét boek voor het leren stellen van betere vragen en het voeren van leukere gesprekken!


In het boek 'Socrates op sneakers' leert Elke Wiss je de kunst van het vragen stellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen, zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding.

In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

In 'Socrates op sneakers' leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

In de Media


"'Soms levert een vraag op ons antwoord meer op dan een antwoord op onze vraag."


Alain Clark, na het lezen van
Socrates op sneakers

 

"'We denken dat we goed zijn in vragen stellen, maar dat is niet zo. Een vraag is geen zin met een vraagteken erachter".


in NRC

"We zijn zo goed getraind om níet goed te luisteren en over iemand heen te praten, dat we niet door hebben hoe groot die invloed eigenlijk is."


in TROUW

"We denken dat we geen tijd hebben voor een goed gesprek. Terwijl de honger naar verbinding, wijsheid en nieuwe perspectieven misschien wel groter is dan ooit.”."


in Het Parool

Socrates deelt uit:

Gratis downloads 

Filosofische vragen om een goed gesprek te starten, checklists, boekpreviews, extra tips: gratis en voor noppes. 

Socrates wordt beroemd:

In de media

Podcasts, artikelen, kranten: hier vind je waar Socrates op sneakers is verschenen.

Socrates gaat op pad:

Agenda

Events, lezingen en workshops: hier vind je waar Socrates op sneakers te vinden is!

Socrates legt uit:

Lezing of workshop

Wil je Elke boeken voor een frisse, inspirerende lezing? Of een training of workshop boeken? Kan!

Ik geloof dat de wereld van nu behoefte heeft aan goede gesprekken.

Aan gesprekken waarin we samen wijzer willen worden in plaats van de ander te overtuigen van ons eigen gelijk. Gesprekken waarin we de tijd nemen voor nieuwe perspectieven en inzichten. 

Ik denk dat een goed gesprek begint bij een goede vraag.

"Empathie zit een goed gesprek in de weg"
In NRC

'Ze gebruikt vragen als gereedschap; een bescheiden nijptang, subtiel schuurpapier, soms een brutale drilboor of een lompe koevoet als het moet. „Je pluist iemands gedachtenproces uit.”

Lees het hele interview!

Bestel het boek!

'Socrates op sneakers' is het boek voor iedereen die op zoek is naar meer verdieping in gesprekken, wijsheid en prikkelende vragen. 

Wat anderen zeggen


"


Meer nog dan de praktische kant van de vraag, prikkelt de gedachte dat als mensen minder voelden dat ze alles moesten weten, en onwetendheid een kunde zou zijn, er meer respectvolle dialoog en wederzijds begrip zou ontstaan in ons nationaal debat.


Lars van Kessel 

/ GZ-psycholoog, gezins- en relatietherapeut

"


‘Socrates op sneakers' is een vrolijk, brutaal, onconventioneel boek over vragen stellen. Elke kan theorie, praktijk, eigen onzekerheden en spitsvondige taal zo met elkaar combineren dat je het idee hebt dat je met een vriendin praat, terwijl je haar boek leest.


Ariane van Heijningen
/ Praktisch filosoof bij DENKPLAATS

"


Met veel voorbeelden uit het echte leven word je geconfronteerd met de subjectieve, luie stoel van waaruit we meestal vragen stellen. Door de directe schrijfstijl voel je meteen wat het effect is van een socratische houding, hoe je ruimte kan creëren voor een ander en hoe je door te luisteren de juiste vragen kan stellen.


Annemiek Laarhoven
/ Stemacteur, koordirigent, muziekdocent

Meer beelden van Socrates op sneakers bij mensen thuis? Check de beeldbank!

“We stellen vragen zoals we ademhalen; te snel en opperlvakkig. We dénken dat we goed zijn in vragen stellen, maar dat zijn we niet. Een vraag is niet een statement met een vraagteken erachter.”

Uit: Socrates op sneakers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes
Mijn naam is...
Elke Wiss

En ik ben theatermaker, trainer en praktisch filosoof. Ik maak theatervoorstellingen, geef trainingen en workshops in creatief én kritisch denken, individuele denktraining en -cosulten. 

Ook kun je me boeken als spreker. 

Ik schreef 'Socrates op sneakers' uit een verlangen naar betere gesprekken. Gesprekken die gaan over verdieping en gelijkwaardig onderzoek, en niet over winnen, meninkje-worstelen of roeptoeteren. 

Ik woon in Epe, draag zelden twee dezelfde sokken en heb een zwak voor mini-kersthuisjes. 

Hier lees je meer over mij, ontdek je hoe mijn kat heet en wat ik graag doe in het weekend. 


Lees alvast
Boek-previews


De socratische reflex


Een hoofdstuk in het boek gaat over de socratische reflex. Meestal zijn we geneigd om de afwijkende mening maar zo snel mogelijk weer in het gareel te krijgen. De socratische reflex leert je het tegenovergestelde: zoek juist naar de wijsheid bij de minderheid. 

en lichaamstaal dan?


Een paragraaf uit het boek over lichaamstaal: want dat is net zo goed belangrijk in het stellen van goede vragen en het maken van contact. Lichaamstaal geeft je informatie over je gesprekspartner. Dus je zult je ook daarin moeten trainen. 

4 conversatiekillers


We hebben onbewust allerlei manieren om een potentieel goed gesprek vakkundig om zeep te helpen. In het boek vind je er in totaal 6, maar 4 van die manieren kun je hier alvast lezen!

Schrijf je in

en ontvang updates, previews en laatste nieuws!

  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


Fotografie: Annelien Nijland, Elke Verbruggen, Theo Scholten Yara Dragt en Elke Teurlinckx

De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel:  het KWF om kanker te bestrijden, en Brooke Hospital for Animals. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.

<script type="text/javascript">
(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo");
vgo('setAccount', '801216461');
vgo('setTrackByDefault', true);

vgo('process');
</script>© Thrive Landing Pages. All rights Reserved   I   Policy  I   Disclaimer 

Scroll naar boven