Podcasts

Mijn favoriete podcasts: over persoonlijke ontwikkeling, interessante gesprekken en interviews en tips en trics over business en marketing. 
Het heeft even geduurd, maar inmiddels ben ik echt verslaafd aan podcasts. In de auto vind ik het heerlijk om te luisteren: je komt ergens wijzer aan dan dat je vertrok, hoe tof is dat?
Ook tijdens het schoonmaken zet ik er graag een op.


Hier vind je de podcasts waar ik graag naar luister.  

Veel plezier!


Interviews over religie, politiek en filosofie

Karmkast
van Mark Eikema

Een fijne podcast met lange gesprekken. Mark neemt de tijd om mensen echt aan het woord te laten en gaat de diepte in. Een aanrader voor als je interesse hebt in religie, politiek en filosofie.

En, heel leuk: ik was te gast in aflevering 7 én aflevering 22!Waargebeurde verhalen

Echt gebeurd 

Bij Echt Gebeurd vertellen vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. 

Soms vermakelijk, soms ontroerend, soms heel bizar. Korte podcasts, als je even zin hebt in een mooi verhaal. 

Podcast van Oprah Winfrey met interviews en speechesSupersoul conversations
Oprah

De podcast van Oprah is wat Amerikaans hier en daar; niet alle afleveringen spreken me evenveel aan. Maar er zitten geweldig mooie gesprekken tussen, bijvoorbeeld die met Brene Brown of Elizabeth Gilbert. 

Interviews met grappige mensen

Peptalk
van Pepijn Schoneveld

Pepijn interviewt cabaretiers, comedians, stand-uppers, kleinkunstenaars en andere humoristen. Vaak grappig, soms over het vak, over kunst, over grapjes maken en onzekerheden op en naast het podium. 

Bij Pepijn is het alsof je erbij aan tafel zit. Maar dan onzichtbaar. En dat je dan wel keihard mag meelachen. 


Tips en trics over spreken

Over spreken gesproken
van Glenn Vergoossen

Wil je spreken in het openbaar? Of presenteer je vaak voor je werk? Geef je lezingen?

En wil je er beter in worden?

Dan is dit je podcast. Glenn Vergoossen interviewt experts op dit gebied.

Toffe podcast vol tips over beter spreken voor groepen.  

Gesprekken over geluk en succes

100% inspiratie podcast
van Thijs Lindhout

Thijs interviewt allerlei mensen over geluk en succes. Van Angela Groothuizen tot Kim Holland, van Eelco de Boer tot Pieter van den Hoogeband. 

Toffe gesprekken om lekker weg te luisteren. 

Korte interviews over lifehacks

Lifestyle Design Podcast
van Ruben Klerkx en Tim Daalderop

Ruben Klerkx en Tim Daalderop, onderzoeken voor jou hoe jij meer uit het leven haalt. In korte interviews leer je bijvoorbeeld hoe je een burnout voorkomt, wat een goed ochtendritueel is en hoe je beter vragen kunt stellen (jawel, ik was te gast in aflevering 8!)


Interviews over expert worden

Expert podcast
van Hugo Bakker

Hugo Bakker gaat op zoek naar het geheim achter het succes van volle zalen, volle agenda's van dé experts; hoe hebben zij het voor elkaar gekregen om hun branche te veroveren?

Deze podcast is vooral interessant voor bijvoorbeeld trainers, coaches, adviseurs, sprekers, therapeuten. Hugo heeft toffe gasten in zijn podcast, zoals Karin de Galan (een van mijn inspiratiebronnen) Charlotte van 't Wout en Jessie van Loon (sowieso 2 toffe dames om te gaan volgen op social media)

Businessbusinessbusiness


Hooked on Business
van Mirjam en Sander, Four Waves

Deze podcast is vooral interessant als je zelf ondernemer bent. In deze podcast gaan hosts Mirjam en Sander in op hoe je meer klanten en verkopen krijgt via internet.

 Je hoort interviews, stappenplannen en heel veel concrete tips die je direct kunt toepassen in jouw bedrijf. 

Ik vind dit een leuke en leerzame podcast, omdat het je horizon als ondernemer verbreedt. En ik voel me minder alleen wanneer ik luister naar de fuckups van andere ondernemers, helpt ook ;-) 

Over filosoferen en vragen stellen


OverDenken 
van De Denksmederij

Natuurlijk moet ik hier mijn eigen podcast even noemen. Je vindt er afleveringen over missers in onze gesprekken, tips voor het stellen van betere vragen, en een tof interview met collega praktisch filosoof Ariane van Heijningen. 

De losse podcasts vind je ook terug op de blog.

  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


Fotografie: Annelien Nijland, Elke Verbruggen, Theo Scholten Yara Dragt en Elke Teurlinckx

De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel:  het KWF om kanker te bestrijden, en Brooke Hospital for Animals. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.

<script type="text/javascript">
(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo");
vgo('setAccount', '801216461');
vgo('setTrackByDefault', true);

vgo('process');
</script>Scroll naar boven