Organisaties

Hoe kan De Denksmederij jouw organisatie inspireren?
Een inspirerende keynote of lezing, een prikkelende workshop, uitgebreide training of een inhouse opleiding:
De praktisch filosofen en trainers van Denksmederij begeleiden jouw organisatie in creatiever, kritischer denken en in betere vragen stellen.

Live, en ook online. In het Nederlands en in het Engels. Omdat we met een team van meerdere trainers werken zijn we meestal heel flexibel en is er op de door jou gewenste datum vaak veel mogelijk.

Onze opdrachtgevers zijn heel divers: commerciële bedrijven, non-profit, onderwijs, zorg en overheden: iedereen die de moed, zin en durf heeft om zijn denken op te rekken is welkom. Bedrijven als Bol.com, RTL, Natuurmonumenten, ABN Amro, ProfitFirst, Rabobank, Inretail, DPG, Essent, AOG, BMConsultants, en ook bibliotheken, scholen, overheden gingen je voor!

Kleine note:
Op dit moment is er veel vraag naar onze diensten. Daarom is het fijn als je meerdere data doorgeeft, dan is de kans groter dat we een toffe praktisch filosoof beschikbaar hebben. En ook geldt: hoe verder je datum in de toekomst ligt, hoe groter de kans dat we je kunnen helpen. 
En dat doen we natuurlijk heel graag!

Opties

Onderstaande opties zijn ter indicatie: ze geven je een idee van wat we kunnen bieden.
Natuurlijk zijn er meerdere  mogelijkheden en opties om een en ander op maat te maken. 
Wanneer je een aanvraag doet, stemmen we de praktische zaken met je af, vervolgens krijg je een offerte opgestuurd die je heel makkelijk online kunt accepteren en daarna kun je samen met de trainer/spreker de precieze inhoud en wensen verder afstemmen.
Een week voor de sessie ontvang je de factuur en daarna hoef je alleen nog maar te genieten van de prikkelende inhoud. 
Achteraf sturen we je een evaluatieformulier; ook wij zijn een lerende organisatie en horen graag reacties en feedback van jou als organisator en van de deelnemers. 

Vragen?
Je bereikt ons makkelijk via post@denksmederij.nl 

Talk/keynote/webinar

 • Duur: 20-75 minuten
 • Aantal deelnemers onbeperkt
 • Voorbespreking
 • Voorbereiding
 • Inclusief evt reiskosten en reistijd
 • evt promofilmpje voor je event
 • exclusief btw

 • Live

  Online

  Begeleiding
  socratisch gesprek

 • ca. 3 uur
 • Voorbespreking
 • 6-12 deelnemers
       (grotere groepen in overleg)
 • Kort verslag achteraf met relevante vragen om op door te denken
 • exclusief btw

 • Workshop/training

  door Denksmederij-trainer:

 • 2 uur tot een dag
 • Voorbespreking
 • 6-12 deelnemers
       (grotere groepen in overleg)
 • Inclusief evt reiskosten en reistijd
 • exclusief btw
 •  

  Live

  Online


  Download ons overzicht in pdf
  Waarschijnlijk wil je een en ander overleggen met je leidinggevende of collega's. Daar hebben we een handige pdf voor gemaakt.
  Daarin vind je alles wat je nodig hebt: onze opties, tarief-indicaties en de onderwerpen waar we vaak in trainen en over spreken.
  Je vindt er ook een link waar je direct een offerte-aanvraag mee kunt doen! 

  Onderwijs, zorg, non-profit? Mail voor een offerte op maat.  Trainers

  Wie komen dan precies je workshop, training of talk verzorgen?

  Praktisch filosoof & trainer

  Ariane

  Ariane woont in Rotterdam, heeft veel bestuurlijke en managementervaring en is praktisch filosoof, systemisch coach en trainer. Ariane geeft workshops, masterclasses en talks over kritisch denken en socratisch vragen stellen en faciliteert socratische gesprekken en systemische interventies. 

  praktisch filosoof & trainer

  Linda

  Linda woont in Utrecht, is praktisch filosoof, theatermaker en trainer. Ook is ze specialist in filosoferen met kinderen en jongeren en begeleidt ze scholen om zelf te leren filosoferen in de klas. Linda geeft workshops en trainingen in praktische filosofie en begeleidt socratische gesprekken.

  Praktisch filosoof en trainer

  Puck

  Puck woont in Bussum en is filosoof, theatermaker en communicatie specialist.
  Het leiden van moreel beraad en trainen in de Socratische methode zijn haar op het lijf geschreven, met de volste overtuiging dat iedereen kan filosoferen. 

  oprichter & trainer


  Elke

  Elke woont in Drenthe en is auteur, spreker en trainer. Elke geeft lezingen over praktische filosofie, kritisch denken en creatief denken.

  Ook ontwikkelt zij masterclasses en opleidingen, en schrijft ze artikelen en boeken. 

  Onderwerpen:

  • Socrates op sneakers - naar aanleiding van het boek!
   Diverse filosofische vaardigheden passeren de revue op toegankelijke, lichte en humorvolle wijze - mét scherpte en impact. Wat kunnen we leven van Socrates? Hoe kunnen we, door kleine socratische vaardigheden toe te passen, onze gesprekken betekenisvoller laten zijn?

  • De kunst van het vragen stellen
   Want ja, hoe doe je dat dan: een goede vraag stellen? Hoe komt het dat we doorgaans vrij slecht zijn in het stellen van goede vragen?
   En: hoe doen we het beter?

  • Kritisch denken
   Analyseren, argumenteren, problematiseren: denkvaardigheden die o zo nodig zijn, maar niemand weet bijna meer hoe het moet. De Denksmederij neemt je mee in verschillende argumentatiefouten, denktechnieken en logica-principes

  • Creatief denken
   Op een nieuwe manier kijken naar oude problemen.
   Hoe werkt creativiteit? Hoe help je je brein een handje om van de gebaande paden te denken en frisse, nieuwe perspectieven te ontwikkelen? Hier leer je hoe creativiteit werkt én hoe je het ontwikkelt. 

  Echt verbinden


  "De introductie met Socrates op sneakers was fantastisch. De oefeningen en theorie van Elke zorgden ervoor dat ik me echt kon verbinden met de dag, de inhoud en de groep". 

  Mariska, keynote ABN Amro

  Nieuwsgierige houding


  "Super goede start van de dag, op die manier creëer je een open, nieuwsgierige en vragende houding, die voor de rest van de dag voortduurt."

  Maarten, webinar Friesland College

  Hoogtepunt van het event


  "De gesprekken die ik voerde tijdens deze talk, waren misschien wel het hoogtepunt van het event."

  Esther, talk Graceland Festival

  Insert Content Template or Symbol

  Enkele van onze opdrachtgevers:

  Divers, uiteenlopend en verschillende branches.  
  Maar altijd fris, in het bezit van humor, honger naar betere gesprekken en de moed om ze ook daadwerkelijk te voeren.
  De Denksmederij werkt in verschillende branches: zorg, onderwijs, maar ook in de consultancy, ministeries, financiële dienstverlening en meer. 

    post@denksmederij.nl

  KVK: 50287516


  Fotografie: Annelien Nijland, Elke Verbruggen, Yara Dragt en Elke Teurlinckx
  De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel:  Brooke Hospital for Animals. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India. 

  <script type="text/javascript">
  (function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo");
  vgo('setAccount', '801216461');
  vgo('setTrackByDefault', true);

  vgo('process');
  </script>  Scroll naar boven