Gratis Downloads

Leuke dingen om dieper te denken. Voor jou: gratis downloads om je denken mee te prikkelen, aan te scherpen en uit te dagen. 
Hier vind je e-books met reflectie- en denkoefeningen, een socratische checklist en een speels happertje (wat? happertje.) 
Je hoeft nergens je mailadres in te vullen, je kunt alles gewoon downloaden door op het plaatje te klikken. 

Veel plezier!

(Ps. Wil je graag meer? Meld je dan even aan voor de nieuwsbrief!

 


E-book met 7 pittige denkoefeningen. 

7 pittige denkoefeningen om je denken te trainen. Conceptualiseren, argumenteren en tekstanalyse komen bijvoorbeeld voorbij. Je gaat aan de slag met vooronderstellingen en doorziet je eigen argumentatie-bullshit beter. Lekker toch. E-book met 3 reflectie-oefeningen

Een fijn boekje voor wat zelfreflectie. Welke kernwaarden zij voor jou belangrijk? Waarom doe je soms wat je doet? 
Je duikt dieper in je verborgen vooronderstellingen en drijfveren, en leert jezelf een vraag te tellen die leidt tot nieuwe inzichten. 

Socratische checklist

Van 'gewone' taal naar socratische taal: daar helpt deze checklist je bij. 

Niet meer: 'hoe kun je dat nou zeggen', 'ik snap helemaal niks van jou', dat is echt onzin' of 'dat mag jij vinden'. Maar juist passende, socratische alternatieven. 

Hang 'm op de koelkast of in de bedrijfskantine. Je zult vanzelf merken wat het doet in taal, maar ook in gesprekshouding en openheid. 
In 2 versies: flitsend aqua, of simpel zwart-wit. 

Happertje met vragen over waarheid en liegen

Ken je het nog van vroeger, een happertje? Zo'n blaadje dat je vouwde en op je vingers kon doen. Dan kon je tellen, het blaadje openvouwen en dan stond er een leuke vraag of spreuk. Dit filosofische happertje bevat vragen als 'mag je liegen tegen vrienden?' en 'moet je altijd de waarheid vertellen?'
Een leuk startpunt voor een filosofisch gesprek!
Hier vind je hoe je het happertje moet vouwen. 


Bullshitbingo

We helpen menig potentieel goed gesprek vakkundig om zeep door de holle, lege argumenten die we gebruiken. 

Ik weet zeker dat jij weleens moedeloos bij een overleg hebt gezeten waarbij iemand vurig riep: 'we doen het al jaren zo!' of 'we hebben dat al eens geprobeerd, dat werkt hier toch niet!'


Daarom: de bullshitbingo. Hang 'm op, kruis af als je iemand zoiets hoort zeggen en trakteer jezelf op een enorme moorkop bij een volle kaart. 


Of boek een workshop kritisch denken voor je team, dat kan natuurlijk ook. 


Uitdeler: vragen stellen is als een potje tennis

Deze uitdeler kun je goed gebruiken wanneer je intervisies of gesprekken begeleidt: het herinnert je deelnemers aan hoe ze goede, doordachte, oprechte vragen kunnen stellen zónder in te vullen voor een ander.  


  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


Fotografie: Annelien Nijland, Elke Verbruggen, Theo Scholten Yara Dragt en Elke Teurlinckx

De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel:  het KWF om kanker te bestrijden, en Brooke Hospital for Animals. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.

<script type="text/javascript">
(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo");
vgo('setAccount', '801216461');
vgo('setTrackByDefault', true);

vgo('process');
</script>Scroll naar boven