Denkgesprekken voor bestuurders, 
leiders en professionals

Vragen over werk & leiderschapVragen en denken in organisaties. 


Hoe geef ik mijn eigen waarden vorm in deze organisatie?

Hoeveel ondernemerschap kan ik van mijn medewerkers verwachten?

Wat is persoonlijk leiderschap voor mij?

Hoe ver draagt mijn verantwoordelijkheid als manager?
Wanneer moet ik autoriteit pakken?

In organisaties leven vaak tal van vragen. Vragen waar je misschien zelden bij stilstaat. Vragen die eigenlijk gesteld moeten worden, maar toch vaak worden ingeslikt of weggedrukt. Vragen waarvan je weet dat je er eens goed over na zou moeten denken, maar waar je toch steeds niet aan toe komt.  

De waan van alle dag neemt het al snel over: besluiten moeten worden genomen, het tempo is hoog en de werkdruk fors.
Voor twijfel en denkonderzoek is weinig tijd en ruimte. 

Terwijl jij, en daarmee de organisatie, geholpen zou zijn met wat helderheid.
Met nieuwe inzichten en perspectieven. 


 

Denkgesprek

Een denkgesprek levert je die helderheid en nieuwe perspectieven. In een denkgesprek is ruimte en tijd om vragen en thema's open te onderzoeken zonder dat het binnen een uur tot een besluit, visie of werkgroep moet leiden.
Je krijgt de gelegenheid om eens goed na te denken over jouw rol en invulling ervan, over leiderschap en autoriteit, over besluitvorming, ethiek, de balans tussen werk en privé, over jouw persoonlijke kernwaarden. 

De Denksmederij in een scherpe begeleider van jouw denkonderzoek. De Denksmederij helpt je hoofd-van bijzaken onderscheiden, denkpatronen en -valkuilen te ontrafelen en ruimte te maken voor nieuwe perspectieven.
Door meedogenloze vragen, het aanwijzen van tegenstrijdigheden in je denken en een open, niet-wetende houding, worden jouw gedachten helderder en scherper. Je weet daardoor beter wie jij bent, hoe jij je verhoudt tot je rol als leider, bestuurder of professional. Je weet beter wat bij je past en wat wat je te doen staat.

In denkgesprekken verken je nieuwe, andere perspectieven. Dat schept lucht, ontspanning en ruimte. Ruimte voor nieuw denken, en nieuw handelen.


Werkwijze

Een denkgesprek begint met jouw vraag: de vraag die jou op dit moment het meest bezighoudt. We verkennen wat er áchter je vraag schuilgaat.

Welke aannames heb je?
Welke verborgen principes, oordelen en vooronderstellingen komen we tegen?

Welke denkconstructie bouw je voor jezelf? En is die stevig? Of juist schots en scheef, en kwetsbaar? Wat zie je over het hoofd? Waar maak je jezelf iets wijs? 

Waar kunnen we je denken opschonen en ontdoen van onnodige ballast?


We formuleren samen een nieuwe vraag: na ieder gesprek ga je met een vraag naar huis. 

Een vraag die werkt. Een vraag die opschudt, in beweging zet,  losmaakt, raakt, dingen opnieuw kadert. Een vraag die werkt als een katalysator voor nieuwe inzichten.

Maar vooral ontwikkel jij zelf een vragende, onderzoekende, kritische denkhouding.
Zodat je steeds beter in staat bent om ook jezelf te bevragen.

Praktisch

Hoe en waar

Veruit de meeste sessies vinden online plaats, via bijvoorbeeld Zoom. We werken samen tegelijkertijd in een Googledoc. Het mooie is dat je daardoor na iedere sessie een document hebt waarin je ons gesprek kunt teruglezen en analyseren. Als je dat wilt, ontvang je ook een opname van ons gesprek.
Hier vind je een handige informationsheet met technische details.

Een denkgesprek kan in overleg ook live plaatsvinden; bij jullie in de organisatie,  tijdens een wandeling op de hei, of een andere locatie. Er worden dan reiskosten berekend. 


Neem contact op voor een offerte op maat, passend bij jouw wensen en organisatie. De praktisch filosofen van De Denksmederij helpen je graag.


  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


Fotografie: Elke Verbruggen en Elke Teurlinckx
De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel. In 2021 is dat Brooke Hospital. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.