Filosofische vragen over muziek ter inspiratie – gratis download

Foto

Een tijdje geleden kreeg ik van een collega de vraag of ik haar opdrachtgever kon helpen. Zij was eerder bij een filosofisch gesprek geweest en onder de indruk van wat het samen nadenken en filosoferen allemaal teweeg kan brengen. De opdrachtgever waar ze over sprak was een leuke basisschool. Op de school zou  een groots muziekproject starten en het leek de school leuk als de leerkrachten met de kinderen zouden kunnen filosoferen over muziek. Op die manier ontstaat verdieping, betrokkenheid en plezier. Ze hebben mij gevraagd enkele filosofische vragen te verzinnen waar de leerkrachten mee aan de slag konden.  Ik deel de vragen ook hier, dan kun jij er je voordeel mee doen. Je kunt het PDF-bestand gewoon downloaden en opslaan. Veel plezier ermee!

De filosofische vragen kun je hieronder downloaden als PDF. Dit zijn vragen over muziek, maar met een beetje fantasie kun je de vragen aanpassen naar je eigen wensen. Je kunt filosoferen over van alles: muziek, theater, een beeld, een verhaal, een museumbezoek, een vraag en nog zoveel meer.
Wellicht ben je met je klas bezig rond een bepaald thema, ook daarover kun je met elkaar nadenken en thema’s onderzoeken. Wil je meer handig tips en trucs om te filosoferen in de klas, lees dan dit artikel. 

Natuurlijk zou ik het ontzettend leuk vinden als je me wilt laten weten hoe het was wanneer je deze vragen hebt gebruikt.  Veel plezier!

Klik op de knop hieronder om de vragen direct in PDF te kunnen downloaden.
En nee, je hoeft er niet eerst je mailadres voor achter te laten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven