Beeldbank: foto's en video's van Socrates op sneakers

Toen ik Socrates op sneakers aan het schrijven was, hoopte ik heel vaak dat de kennis, oefeningen en vaardigheden uit het boek anderen net zo zou inspireren als het mij deed. Dat is een vreemde gewaarwording: terwijl je zit te schrijven, in je eentje achter een laptop, is het idee dat andere mensen (buiten mijn eigen lief en familie - maar die hebben geen keuze) dit boek gaan lezen heel vreemd.

Dan kun je alleen maar hopen dat dat wat je voor ogen hebt - een mooiere wereld waarin we andere, betere gesprekken voeren en de socratische houding wellicht een nieuwe standaard wordt - een klein beetje werkelijkheid wordt. En dat werd het. Uit de meest onverwachte hoeken vlogen er mailtjes, appjes en berichtjes binnen over het boek. 

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk ervan op deze pagina te vangen. Iedere keer als ik er zelf naar kijk, word ik blij.

En dankbaar. Geniet mee!

Socrates heeft fans :-)

Check de video met vele toffe, lieve, fijne reacties en berichtjes!

“Wanneer je in gesprek bent, observeer dan eens hoe je luistert; ben je met je gedachten bij het verhaal van de ander? Of bij wat jij zo wilt gaan zeggen? Meestal luisteren we om te reageren, niet om te begrijpen.”

Uit: Socrates op sneakers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes

“We stellen vragen zoals we ademhalen; te snel en opperlvakkig. We dénken dat we goed zijn in vragen stellen, maar dat zijn we niet. Een vraag is niet een statement met een vraagteken erachter.”

Uit: Socrates op sneakers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes

Socrates op sneakers: voor alle leeftijden

Abel van bijna 2, en oma Hanny van bijna 91

Over Elke

Elke is theatermaker, trainer & spreker en praktisch filosoof. Als kind was ze al een horzel: een eeuwige vragensteller, tot haar houders er gek van werden. Ze ontdekte de praktische filosofie in 2015 en was meteen verkocht. Ze besloot al haar kennis te bundelen in een boek, zodat ook de rest van de wereld er op toegankelijke, humorvolle wijze kennis mee kon maken. Dat boek werd 'Socrates op sneakers'. 

  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


Fotografie: Annelien Nijland, Elke Verbruggen, Theo Scholten Yara Dragt en Elke Teurlinckx

De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel:  het KWF om kanker te bestrijden, en Brooke Hospital for Animals. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.

<script type="text/javascript">
(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo");
vgo('setAccount', '801216461');
vgo('setTrackByDefault', true);

vgo('process');
</script>Scroll naar boven