Agenda 

Waar zijn we en wat doen we daar? En kom je ook?
17 augustus:
Graceland Festival

Op 17 augustus staat De Denksmederij op het Graceland festival in Vierhouten. Ik spreek daar over de kunst van het vragen stellen, de socratische houding en praktische filosofie. Een fijn festival met muziek, lekker eten en goede gesprekken.

13-15 september: 
3-daagse Critical Thinking

Een driedaagse training in kritisch denken van dé expert op dit gebied: Oscar Brenifier. 
Een pittige denktraining én een enorme boost in zelfreflectie. Je ontwikkelt vaardigheden als: analyseren, conceptualiseren, vragen stellen. 

3 dagen denken met gelijkgestemden op de prachtige Veluwe. Wat wi je nog meer?

7 oktober: start van de cursus
'Filosoferen in het dagelijks leven'

Tijdens deze cursus voer je filosofische gesprekken, doe je kleine denk-oefeningen en train je je denkvermogen. We onderzoeken hoe jij denkt, wat je denkt en waar je dat denken op baseert. We voeren bijvoorbeeld een gesprek over falen, denken na over de vraag 'wanneer gaat iets te ver' en we bevragen elkaars ideeën en argumenten. Al doende word je denken steeds leniger en krachtiger. Je leert jezelf beter kennen, afstand nemen van je eerste mening en objectiever kijken naar standpunten en argumenten.

Deze cursus is geen college over bestaande theorieën en filosofen: je gaat iedere week zelf aan de slag.

Duur: 8 bijeenkomsten op maandag, locatie Harderwijk. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief OverDenken bevat inspiratie, nieuwe activiteiten, soms een gedicht of een grapje en de meest up-to-date-agenda. 

  post@denksmederij.nl

KVK: 50287516


De Denksmederij doneert 10% van de winst aan een goed doel. In 2019 is dat Brooke Hospital. Zij helpen werkdieren (paarden, ezels) in landen als Egypte en India.